Verrine cu mousse de branza si zmeura

Verrine cu mousse de branza si zmeura

Chiar dacă este vară și căldură mare, aș mânca din când în când (a se citi „în fiecare zi”) ceva dulce. Așa că am făcut un desert la pahar, care nu necesită coacere, se face repede și este și răcoritor.

Din cantitățile din rețetă eu am făcut două pahare mari, de 500ml. După părerea mea este prea mult pentru o porție. Vă recomand să distribuiți compoziția în patru pahare de aproximativ 250ml.

Așadar, avem nevoie de:

  • 200g cremă de brânză
  • 80g zahăr pudră
  • 150ml smântână pentru frișcă
  • 2 foi de gelatină (aproximativ 3g) + 3 linguri de apă rece (opțional puteți înlocui 1-2 linguri de apă cu lichior de portocale)
  • o linguriță extract de vanilie
  • 150g zmeură + 20-30g zahăr + 2 linguri zeamă de lămâie
  • 200g zmeură
  • 4 biscuiți simpli

Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am făcut mai întâi un sos (sau sirop) de zmeura. Am pasat cele 150g zmeură pentru a reține semințele, obținând astfel 100ml de suc-piure. Am adăugat 30g zahăr și 2 linguri zeamă de lămâie și am fiert sosul aproximativ 5 minute. L-am lăsat să se răcească.

Verrine-cu-mousse-de-branza-si-zmeura2

Pentru mousse-ul de brânză am pus mai întâi gelatina să se hidrateze în apă rece (optional amestecata cu lichior). Separat, am mixat crema de branza până a devenit spumoasă, am adăugat zahărul pudră lingură cu lingură, mixând după fiecare adăugare. La final am adăugat extractul de vanilie.

Am scurs gelatina hidratată de surplusul de apă și am dizolvat-o pe baie de aburi (cu grijă, să nu se încălzească prea tare), apoi am adăugat un sfert din crema de brânză în gelatină și am amestecat foarte bine (cu lingura) până la omogenizare. Apoi am adăugat și restul de cremă și am omogenizat din nou.

Am bătut frișca semitare și am adăugat-o ușor, doar prin răsturnare în crema de brânză.

Verrine-cu-mousse-de-branza-si-zmeura3

Am asamblat paharele. Am împărțit siropul în două, jumate pentru a înmuia biscuiții, jumate pentru a fi pus ca atare în pahare. La baza paharului am pus doi biscuiți rupți și înmuiați în sirop, apoi un strat de mousse, zmeură proaspătă, sirop de zmeură, apoi încă o dată mousse, zmeură, sirop și am încheiat cu mousse. Am decorat cu zmeură și fistic.

Verrine cu mousse de branza si zmeura

Să aveți poftă!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: