Biscuiti „S” cu ciocolata

Biscuiti-S-cu-ciocolata

Ceva de rontait cu gust intens de ciocolata…

Pentru o portie, din care au iesit aproximativ 40 de biscuiti avem nevoie de:

  • 330g faina
  • 150g zahar pudra
  • 50g cacao
  • 200g unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • o lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 200g ciocolata amaruie

Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am cernut faina impreuna cu zaharul pudra, cacaoa si sarea si le-am amestecat cu mana cu untul moale. Apoi am adaugat ouale si am framantat pana am obtinut un aluat omogen. L-am invelit in folie de plastic si l-am lasat o ora la frigider.

Am incalzit cuptorul la foc mijlociu (180ºC) si am tapetat cu hartie de copt doua tavi.

Dupa terminarea perioadei de repaus, am scos aluatul din frigider, l-am pus intr-un pos cu dui rotund cu diametrul de 1 cm si am format betisoare de 7-8 cm lungime. Am format apoi „S”-urile din aceste betisoare si le-am pus in tava pe hartia de copt. A fost destul de greu sa torn aluatul cu posul pentru ca e tare. Mai usor ar fi fost sa modelez betisoarele cu mana.

Am pus tava in cuptor si am copt 13-15 minute la foc mijlociu, apoi am lasat biscuitii sa se raceasca.

Biscuiti-S-cu-ciocolata2

Pentru glazurarea biscuitilor cu ciocolata, ciocolata trebuie temperata, aceasta insemnand ca o incalzim, o racim si o reincalzim succesiv. Este foarte util un termometru pentru aceasta operatie. Temperand ciocolata, aceasta se intareste uniform si este lucioasa cand se raceste.

Am topit deci ciocolata pe aburi, incalzind-o la 45-46ºC. Apoi am turnat jumatate din ea pe un platou din ceramica (din marmura este si mai bun, dar eu nu am) si am intins-o pe platou spre margini si am adunat-o in mijloc pana a ajuns la 27ºC. Atunci am amestecat-o cu jumatatea care a ramas calda. Cand temperatura acestui amestec a ajuns la 31-32ºC am inceput sa glazurez biscuitii. I-am inmuiat pe jumatate in ciocolata, apoi i-am lasat sa se usuce pe un gratar.

Biscuiti-S-cu-ciocolata3

Cam asta a fost… Reteta este din cartea „Ciocolata” de la Academia Barilla… Biscuitii sunt foarte gustosi…

Spor la prajiturit!

 

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: