Biscuiti cu M&M (M&Ms Cookies)


Biscuiti M&M® (M&Ms® cookies)

Nu-i asa ca sunt haiosi? Toti copiii o sa-i indrageasca. Puteti sa-i faceti si cu bucatele de ciocolata in loc de bombonelele M&M®, dar sunt mult mai simpatici asa. Neaparat sa-i incercati!  🙂

Pentru o portie, din care au iesit 15 biscuiti (mari, de 10-11 cm), avem nevoie de:

  • 260g faina
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare fina
  • 180g unt la tempeartura camerei
  • 130g zahar brun
  • 130g zahar tos
  • 1 ou + 1 galbenus
  • o lingurita extract de vanilie
  • 200g bomboane M&M

Cum am facut:

[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Intr-un vas am cernut faina si am amestecat-o foarte bine cu bicarbonatul de sodiu si sarea. Le-am lasat deoparte.

In alt vas am pus untul moale si zaharul si am mixat 2-3 minute pana compozitia a devenit cremoasa. (Cand nu scot untul din frigider din timp sa se inmoaie, il tai bucatele si il pun in cuptorul cu microunde 30 de secunde la putere minima – cea pentru dezghetare). Am adaugat oul si galbenusul, apoi extractul de vanilie si le-am incorporat. La final am adaugat faina si am mai mixat putin pana s-a incorporat si aceasta. Am acoperit aluatul cu folie si l-am pus 30 de minute la frigider.

Am incalzit cuptorul la foc mediu spre mic (160 – 170ºC) si am tapetat 2 tavi mari cu hartie de copt.

Biscuiti-mm3

Am luat cate o bucata din aluat, cu mana si am format bile de aproximativ 5 cm diametru. Daca aveti lingura – cupa speciala pentru inghetata, puteti sa o folositi. Am pus bilele in tava, pe hartia de copt, cu distanta mare intre ele pentru ca se latesc foarte mult la copt. Intr-o tava incap 6 biscuiti. Am aplatizat apoi bilele usor cu mana pana au ajuns la un diametru de 6.5 – 7 cm, apoi am aranjat bomboanele pe toata suprafata lor si le-am apasat usor in aluat.

Am pus tava in cuptor si am copt 15-20 de minute pana marginile au devenit maro deschis.

I-am lasat sa se raceasca in tava.

Spre surprinderea mea, aceste bombonele rezista destul de bine la copt. S-au mai crapat unele, dar nu s-au topit si si-au pastrat culoarea destul de bine.

Biscuiti M&M® (M&Ms® cookies)

Spor la prajiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: