Turta dulce

 

Turta dulce

Am făcut turtă dulce mai mult împinsă de la spate de fiu-meu și cu promisiunea că mă ajută și el. Nu m-a ajutat, dar mă bucur că le-am făcut. Au ieșit foarte bune, doar un pic tari în prima zi. A doua zi sunt perfecte.

Avem nevoie de:

Pentru aluat:

  • 500g făină
  • 250g miere
  • 150g unt topit
  • 100g zahăr pudră
  • 50ml lapte
  • o linguriță cu vârf bicarbonat de sodiu (sau de amoniu)
  • o linguriță rasă scorțișoară măcinată
  • 2-3 cuișoare pisate fin
  • un vârf de cuțit ghimbir pudră
  • un vârf de cuțit nucșoară pudră
  • un praf de sare

Pentru glazură:

  • 200g zahăr pudră
  • sucul de la o portocală
  • colorant

Cum am făcut:

[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Într-un vas, am pus pe rând mierea, untul topit, laptele,condimentele, zahărul și făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu și sarea. Am amestecat mai întâi cu lingura, apoi am frământat 2 minute aluatul. L-am acoperit cu folie de plastic și l-am pus  2 ore la frigider.

Turta dulce2

Am încălzit cuptorul la foc mijlociu (175ºC).

Am luat câte o bucată din aluat, l-am întins cu sucitorul în foaie de 3-4 mm și am decupat turtele. Le-am pus în tava neunsă (eventual tapetată cu hârtie de copt) cu 2-3 cm distanță între ele. Le-am copt 10-12 minute.

Pentru glazură, am amestecat zahărul praf(cernut) cu suc de portocală pus câte puțin până am obținut o glazură mai lichidă. Am adăugat și colorantul la glazura roșie. Am pus glazura într-o pungă mai groasă (de congelator), am tăiat vârful și am desenat pe turta dulce. M-a ajutat și Luca…. la 2 bucăți. Le-am lăsat să se usuce. Nu prea mult, că n-am rezistat  😉

Turta dulce

Have fun!

Rețeta este din cartea de bucate a Silviei Jurcovan.

De Craciun, am folosit turta dulce facuta dupa aceasta reteta pentru a decora Tortul Medovik.Tort cu miere Medovik

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: