Prajitura cu branza dulce, visine si ciocolata se pregateste usor si rapid. Este foarte gustoasa si sunt sigura ca o veti indragi de la prima degustare. Prajitura este alcatuita din doua foi fragede cu cacao, intre care se ascunde o umplutura cremoasa de branza dulce, imbogatita cu bucatele de ciocolata si visine.
Găsiți aici alte retete cu branza dulce, crema de branza, ricotta și mascarpone.
Prajitura de casa. Placinta cu branza dulce. Placinta cu branza de vaci. Prajitura cu visine. Aluat fraged. Cum se face prajitura cu branza dulce, visine si ciocolata?
Reteta este pentru o tava de aproximativ 20*30 cm.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluatul fraged cu cacao:
- 300g faina
- 30g cacao
- un praf de sare
- 150g unt la temperatura camerei
- 150g zahar tos
- un ou
- 5g (jumatate pliculet) praf de copt
Pentru umplutura de branza dulce cu visine:
- 600g branza dulce
- 120g zahar tos
- 3 oua
- 40g amidon (sau un pachet budinca de vanilie)
- 60g picaturi de ciocolata sau ciocolata taiata grosier
- 2 lingurite extract de vanilie
- o lingura zeama de lamaie
- un borcan (de 800g) compot de visine fara samburi
- o lingura de gris
Cum am facut Prajiitura cu branza dulce, visine si ciocolata:
Am incalzit cuptorul la foc mediu (170ºC), am uns cu unt o tava dreptunghiulara de 20*30cm si am pus visinele intr-o sita sa se scurga.
Pentru aluatul fraged cu cacao, am amestecat intr-un vas faina, cacaoa, praful de copt si sarea si le-am lasat deoparte.
In alt vas, am mixat untul, zaharul si oul pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat apoi amestecul de faina si am amestecat cu mana pana am obtinut farame mari de aluat. Am pus 2/3 din aluat in tava si le-am presat cu mana uniform pe toata suprafata tavii. Am pus restul de farame de aluat la frigider.
Pentru umplutura cu branza dulce si visine, desi eu nu am procedat asa, cel mai bine e sa dati mai intai branza dulce printr-o sita, sa devina mai fina sau macar sa o maruntiti un pic cu furculita. Eu am regretat la final ca n-am procedat asa pentru ca textura cremei a avut de suferit, se simteau cocoloase in ea.
Am mixat oale cu zaharul, vanilia si zeama de lamaie pana am obtinut o compozitie spumoasa. Am adaugat amidonul si apoi branza dulce si le-am incorporat. La final, am adaugat visinele scurse si apoi picaturile de ciocolata si le-am amestecat.
Am presarat o lingura de gris pe toata suprafata aluatului din tava (ca sa absoarba umezeala de la branza), apoi am turnat umplutura si am nivelat-o. Deasupra am distribuit restul de farame de aluat.
Am copt prajitura 60 de minute la 170ºC (foc mediu), apoi am lasat-o sa se raceasca in tava.
Pentru servire, am taiat prajitura in felii de ∼ 5*5cm.
Spor la prajiturit!
Sursa: Quarq – Kirsch – Kuchen
Am făcut mi-a plăcut o recomand cu drag
Bun venit!
Multumesc pentru comentariu! Ma bucur ca v-a placut!