Prajitura cu caise, streusel si migdale

Prajitura cu caise, streusel si migdale

Cred ca v-ati dat seama dupa Streusel ca si aceasta este o reteta de prajitura germana. Ce sa fac?!… mie-mi plac tare mult. Sunt simple si foarte gustoase. Sper sa va placa si voua pentru ca mai am multe retete de incercat 🙂

Pentru o tava de prajitura dreptunghiulara de aproximativ 26*36cm, avem nevoie de:

  • 1,250 kg caise
  • 200g gem de caise
  • 100g migdale felii

Pentru aluat:

  • 250g unt la temperatura camerei
  • 180g zahar tos
  • 4 oua
  • 250g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie

Pentru aluatul de Streusel:

  • 200g unt rece taiat cubulete mici
  • 150g zahar tos
  • 150g faina
  • 100g migdale macinate
  • un praf de sare

Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am incalzit cuptorul la 200ºC si am uns cu unt o tava de prajitura de 36*26cm.

Am rumenit 3-4 minute feliile de migdale intr-o tigaie pe foc mediu, amestecand continuu.

Am spalat caisele, le-am taiat in doua si am scos samburii.

Prajitura-cu-caise-streusel-si-migdale3

Pentru Streusel, am pus intr-un castron faina, sarea, migdalele macinate, zaharul si untul rece taiat cubulete mici si am amestecat cu degetele doar pana s-au format faramele de aluat. Am acoperit vasul cu folie alimentara si l-am pus la frigider.

Pentru aluat, am mixat untul moale cu zaharul amestecat cu coaja rasa de lamaie, pana a devenit cremos. Am adaugat ouale pe rand, mixand dupa fiecare pana la incorporare. La final am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt si am mai mixat putin sa se incorporeze.

Prajitura cu caise streusel si migdale

Am pus aluatul in tava unsa cu unt si l-am nivelat. Peste el am pus un strat subtire de gem de caise, iar peste gem am aranjat una langa alta jumatatile de caise cu taietura in jos. Peste caise am presarat faramele de Streusel, apoi feliile de migdale rumenite.

Am pus tava in cuptorul incalzit la 200ºC. Se coace 35-40 de minute. Eu am lasat-o 50 de minute si s-a ars un pic in partea de jos.

Am lasat-o sa se raceasca in tava, apoi am taiat-o felii.

Prajitura cu caise, streusel si migdale

E nemaipomenit de aromata si gustoasa. Mie mi-a placut foarte mult.

Prajitura cu caise streusel si migdale

Spor la prajiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: