Cupa cu capsuni si spuma de sampanie

Cupa cu capsuni si sampanie

Daca n-aveti chef sau timp sa faceti un tort de Ziua Indragostilor, va propun un desert la pahar. De fapt, un alt mod de a servi sampania…

Pentru 2 cupe avem nevoie de:

  • 100g capsuni
  • 1-1,5g gelatina (3/4 dintr-o foaie)
  • 90ml sampanie

Pentru spuma de sampanie:

  • 50ml sampanie
  • 1,5-2g gelatina (o foaie) + 2 linguri sampanie rece
  • 40g zahar tos
  • 1 ou proaspat (il folosim crud, fara preparare termica)
  • un praf de sare

Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am pus la hidratat 3/4 foaie de gelatina cu 2 linguri de sampanie rece (din cei 90ml). Am spalat capsunile si le-am taiat bucatele. Le-am distribuit uniform in cele 2 pahare.

Am topit pe aburi gelatina hidratata, apoi am adaugat restul de sampanie si am amestecat foarte bine. Am luat-o de pe aburi si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei, apoi am turnat-o in pahare peste capsuni. Am pus paharele la frigider pana am pregatit spuma.

Cupa-cu-capsuni-si-sampanie2Pentru spuma de sampanie, am pus gelatina la hidratat in 2 linguri de sampanie rece si am infierbantat cele 50ml sampanie. Intr-un vas mic am amestecat galbenusul cu o lingura de zahar (din cele 40g), apoi am adaugat in fir subtire sampania fierbinte, amestecand in continuare. Am mutat vasul pe baie de aburi si am amestecat continuu cateva minute pana crema a inceput sa se ingroase. Crema e gata cand acopera lingura si daca trasam o linie cu degetul pe spatele lingurii aceasta se mentine. Am luat crema de pe aburi si am lasat-o deoparte.

Am scurs surplusul de sampanie din gelatina hidratata si am topit-o pe aburi. Am adaugat gelatina in crema calda, am amestecat foarte bine si am lasat sa se raceasca la temperatura camerei.

Am batut albusul spuma tare cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul, mixand in continuare pana am obtinut o spuma tare si lucioasa. Am incorporat mai intai o lingura de spuma in crema si am amestecat usor pana s-au combinat. Apoi am adaugat si restul de spuma si am incorporat-o usor cu lingura.

Am turnat spuma de sampanie cu ajutorul unui pos in pahare, peste capsunile cu gelatina si am mai pus jumatate de ora paharele la frigider.

Am decorat cu capsuni taiate in jumatate.

Cupa cu capsuni si sampanie

 

 

 

 

Happy Valentine’s Day!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: