Prajitura cu dulceata de afine si migdale

Prajitura cu dulceata de afine si migdale

Este o prajitura rapida, usor de facut, intr-o combinatie care m-am gandit eu ca o sa iasa delicioasa. Si asa a fost   🙂

Eu am facut prajitura intr-o tava de 40*30 cm, dar fiind prea mare, foaia de jos a iesit foarte subtire. Va recomand sa o coaceti intr-o tava mai mica,  de 36*24cm de exemplu.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru aluat:

  • 210g unt la temperatura camerei
  • 250g faina
  • 110g zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • un borcan de 400ml de dulceata de afine

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 130g zahar tos
  • 200 g migdale macinate
  • 50g fulgi de migdale

Cum am facut:

[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Pentru aluat, am incalzit cuptorul la foc mediu (180ºC) si am uns usor cu unt tava.

Am pus apoi pe blatul de lucru faina, sarea, untul moale, zaharul, coaja rasa de lamaie si galbenusurile si le-am framantat putin pana s-a format aluatul. Daca e nevoie, se poate adauga putin lapte rece. Am intins cat s-a putut foaia cu sucitorul, apoi am transferat-o in tava, unde am intins-o mai departe prin presare cu degetele. Am copt 10 minute, apoi am uns-o cu dulceata de afine si am bagat-o din nou 5 minute in cuptor.

Prajitura-cu-dulceata-de-afine-si-migdale2

Pentru bezea, am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul si am batut in continuare pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat migdalele macinate si le-am incorporat usor cu lingura, prin rasturnare. Am intins bezeaua in tava peste dulceata si am presarat deasupra fulgi de migdale. (M-am asteptat ca fulgii de migdale sa se coaca un pic, sa-si schimbe culoarea in maro deschis, dar nu s-a intamplat. Data viitoare ii voi praji un pic intr-o tigaie, la foc foarte mic si supravegeat, inainte de-ai pune peste bezea). Am mai copt prajitura 30 de minute la foc mic (130ºC), pana s-a uscat bezeaua. Focul trebuie sa fie mic pentru ca bezeaua sa ramana pe cat posibil alba.

Am lasat-o sa se raceasca in tava, apoi am taiat-o bucati potrivite.

Prajitura cu dulceata de afine si migdale

Spor la prajiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: