Friands cu portocale si cacao boabe

Friands

Originare din Franța, aceste prăjiturele sunt foarte populare în cafenelele din Australia și Noua Zeelandă (am citit despre asta, n-am fost să mă conving… din păcate). Se aseamănă foarte mult cu Financiers, având cam aceeași compoziție: albușuri, făină de migdale, făină și zahăr praf (încă o soluție delicioasă când avem albușuri rămase de la alte preparate). Eu le-am descoperit pe blogul unei doamne din Noua Zeelandă, The Kiwi Cook, pe care-l urmăresc de ceva vreme și unde am găsit rețete interesante.

Forma acestor prăjiturele este ovală și desigur există tăvi speciale pentru a le coace, dar în lipsă, putem folosi și tava pentru brioșe.

Așadar, pentru 12 bucăți coapte în tava de brioșe, avem nevoie de următoarele:

  • 140g zahăr pudră
  • 100g făină
  • 100g făină de migdale (eu am folosit cu coajă, care se găsește în supermarket)
  • 6 albușuri
  • 185g unt topit
  • 50g boabe sfărâmate de cacao (În rețetă scrie 100g chips-uri de ciocolată sau ciocolată tăiată grosier. Deci, puteți folosi cu încredere ciocolată în loc de boabe de cacao, sigur sunt delicioase și în varianta aceasta)
  • o portocală

Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am încălzit cuptorul la foc mediu spre mare (200ºC) și am uns cu unt cele 12 cavități ale unei tăvi de brioșe.

Am topit untul și l-am lăsat să se răcească.

Am cernut zahărul pudră și făina, am adăugat făina de migdale și am amestecat.

Am adăugat albușurile ușor bătute și untul, apoi boabele de cacao sfărâmate și coaja rasă de la portocală.

Friands2

Am amestecat cu lingura de lemn (se poate si cu mixerul) și am distribuit apoi compoziția în cele 12 cavități ale tăvii.

Am curățat ce a mai rămas din coaja de pe portocală și am tăiat apoi 6 felii subțiri de portocală. Fiecare felie am tăiat-o în două pe jumătate. Am pus câte o jumătate de felie în fiecare cavitate, peste aluat.

Friands

Am copt 25 de minute, până au trecut testul scobitorii (o scobitoare introdusă în prăjitură trebuie să iasă curată, fără urme de aluat necopt). Ale mele puteau să se mai coacă un pic, după cum se vede în poza cu secțiunea…

Am scos tava din cuptor, le-am lăsat 5 minute în tavă să se răcorească, apoi le-am scos pe un grătar să se răcească complet.

Se servesc pudrate cu zahăr sau nu, după preferință.

Friands

Spor la prăjiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: