Spuma de capsuni la pahar

Spuma de capsuni

Nu mă îndoiesc că știți să faceți spumă de căpșuni, dar sigur n-ați făcut-o ca mine. Deci….

Pentru 3-4 pahare de 400ml, avem nevoie de următoarele:

  • 500g căpșuni
  • 60g zahăr (sau după gust)
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 albușuri (gălbenușurile rămase se pot congela într-o cutiuță, după ce au fost amestecate bine cu o linguriță rasă de zahăr pudră)

Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am spălat căpșunile, le-am scurs, am lăsat 10-12 bucăți deoparte pentru finisare, iar pe celelalte le-am pasat foarte bine. Am împărțit piureul obținut în două vase, unul pentru sos, iar celălalt pentru spumă.

Spuma-de-capsuni2

Pentru sos, am adăugat la piureul de capsuni 30g de zahăr (eu am pus zahăr pudră, dar nu e nevoie, se topește și cel tos) și o lingură de suc de lămâie și am amestecat până s-a topit zahărul. Am lăsat deoparte.

Spuma-de-capsuni3

Pentru spumă, am adăugat la piureul de căpșuni 30g zahăr, o lingură suc de lămâie și 2 albușuri. Am mixat apoi până s-a întărit foarte bine spuma (nu cade dacă întoarcem  vasul cu susul în jos). Am pus spuma în poș (pungă) și am aranjat paharele: un strat de spumă, o căpșună tăiată feliuțe, sos de căpșuni, alt strat de spumă, feliuțe, sos și am terminat cu un strat de spumă.

Aceasta a fost banala spumă de căpșuni. Poftiți!

Spuma de capsuni

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: