Vanillekipferl – Cornulete vanilate

Vanillekipferl Cornulete vanilate

Când este vreo ocazie de făcut prăjituri, aceste cornulețe sunt nelipsite la noi. Sunt foarte bune, nu e mult de lucru la ele și se pot face cu câteva zile înainte. Cu cât stau mai mult, cu atât mai fragede devin.

Pentru o porție, avem nevoie de următoarele:

  • 250g făină
  • 100g nuci măcinate
  • 210g unt (la temperatura camerei)
  • 80g zahăr pudră
  • un ou
  • un praf de sare

Pentru finisat:

  • 2-3 pliculețe zahăr vanilat
  • 100g zahăr pudră

Cum am făcut:

[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am încălzit cuptorul la foc mediu (180ºC).

Am pus într-un bol mare toate ingredientele și le-am frământat puțin cu mâna până s-a format aluatul. Am pus aluatul, acoperit cu o folie de plastic, la frigider pentru jumătate de oră.

Vanillekipferl Cornulete vanilate2

Pentru a forma cornulețele, am rupt câte o bucățică din aluat, din care am format un sul cam de grosimea unui deget. Am rupt apoi din sul câte o bucată, pe care am curbat-o, dându-i forma de cornuleț.

Le-am copt în tava tapetată cu hârtie de copt (hârtia e opțională) la foc mijlociu 25 de minute. Când le-am scos din cuptor, imediat le-am tăvălit prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Asta-i tot 🙂

Vanillekipferl Cornulete vanilate

Spor la prăjiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: