Cheesecake la pahar cu ciocolata alba, zmeura si fistic

Cheesecake la pahar cu ciocolata alba zmeura si fistic

Daca tot se prelungeste vara, am pregatit si eu un desert in ton cu soarele de afara, fara coacere.

Pentru 4 portii (pahare de 250ml) de cheesecake cu ciocolata alba, zmeura si fistic avem nevoie de:

  • 50g biscuiti
  • 50g pasta de fistic (vezi aici cum am facut pasta de fistic)
  • 200g crema de branza
  • 20g zahar tos
  • 100g ciocolata alba
  • jumatate de lingurita extract de vanilie
  • 120ml smantana pentru frisca foarte rece

Pentru sosul de zmeura:

  • 100g zmeura proaspata sau congelata
  • 20g zahar tos
  • o lingura apa
  • o lingura amidon

Pentru decor:

  • zmeura
  • fistic

Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am sfaramat biscuitii si i-am amestecat cu pasta de fistic, apoi i-am distribuit in mod egal in cele 4 pahare.

Pentru sosul de zmeura, am maruntit zmeura cu ajutorul mixerului vertical pana s-a transformat in piure. Am pus piureul impreuna cu zaharul sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat amidonul desfacut intr-o lingura de apa si am amestecat pana sosul a inceput din nou sa fiarba si s-a ingrosat. L-am pus apoi la racit.

Am topit ciocolata alba pe aburi si am lasat-o sa se racoreasca.Am sfaramat biscuitii si i-am amestecat cu pasta de fistic, apoi i-am distribuit in mod egal in cele 4 pahare.

Intr-un vas am mixat crema de branza cu zaharul, apoi am adaugat ciocolata topita calduta si extractul de vanilie si am mixat sa se incorporeze. La final am aduagat trei sferturi din sosul de zmeura racit si am mixat din nou.

Separat, am batut frisca semi-tare, apoi am incorporat-o usor, cu lingura, in crema de branza.Cheesecake la pahar cu ciocolata alba, zmeura si fistic

Am pus in fiecare pahar, peste biscuitii cu fistic, o patrime din crema de branza cu zmeura si am nivelat-o batand usor paharul de masa.

Peste crema de branza am distribuit un strat subtire din sosul de zmeura ramas.

Cheesecake la pahar cu ciocolata alba, zmeura si fistic

Am decorat cu zmeura si fistic si am lasat paharele cu cheesecake la frigider pana la servire.
Cheesecake la pahar cu ciocolata alba, zmeura si fistic

Spor la prajiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: