Smochine coapte cu miere

Smochine coapte cu miere

Mi-au ramas doua smochine de la prajitura facuta acum trei zile si, cum nu-mi place sa le mananc natur, am hotarat sa le coc un pic in cuptor. Buna idee. Sunt delicioase. Si gata in jumatate de ora.

Daca faceti pentru mai multe persoane, calculati pentru fiecare cate doua smochine. Pentru o portie avem nevoie de:

Smochine coapte cu miere

  • 2 smochine coapte
  • o lingurita de miere
  • cateva seminte dintr-o pastaie de vanilie
  • unt pentru uns vasul

Cum am facut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am incalzit cuptorul la foc mediu (180ºC) si am uns cu unt fundul unui vas rezistent la caldura potrivit ca marime cu numarul de smochine.

Am spalat smochinele si le-am despicat in patru. In interiorul fiecareia am pus o jumatate de lingurita de miere si cateva seminte de vanilie, rase cu varful cutitului de pe pastaie dupa ce am taiat-o in doua pe lungime. Am pus smochinele în vas si le-am copt 30 de minute la foc mediu.

Smochine-coapte-cu-miere3

 

Cand a inceput sa se formeze sirop, am scos din cand in cand vasul din cuptor si am uns smochinele cu el.

 

Se servesc calde alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau un iaurt sau un biscuit sau o turta dulce sau….

Spor la prajiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: