Pricomigdale

Pricomigdale

Pricomigdalele sunt de fapt bezele cu nuci (migdale, alune etc). Se consumă ca atare, ca fursecuri sau lipite câte două cu cremă. 

Pentru o porție avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 albușuri
  • un praf de sare
  • 180g zahăr tos
  • 2 linguri de rom
  • 200g migdale măcinate (sau nuci, alune sau combinate)
  • câteva picături esență de migdale (după gust)
  • un pliculeț de zahăr vanilat

Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am încălzit cuptorul la foc mijlociu și am tapetat cu hârtie de copt două tăvi.

Am pus într-o cratiță apă (cam de două degete) să fiarbă pentru baia de aburi și am degresat vasul în care am bătut bezeaua: am pus câteva picături de zeamă de lămâie (sau oțet) pe un șervețel de hârtie și am șters cu el vasul și paletele mixerului.

Am măcinat migdalele.

Pricomigdale2

Am bătut albușurile spumă tare cu un praf de sare. Apoi am adăugat zahărul, zahărul vanilat și 2 linguri de rom și am mixat în continuare până s-a întărit din nou spuma. Am mutat vasul pe baia de aburi și am bătut în continuare cu telul vreo 8 minute, insistând pe pereții vasului, unde are tendința să se coaguleze albușul. E gata când bezeaua s-a înfierbântat (suportabil pentru deget) și se ține de vas dacă-l întoarcem cu susul în jos. Am adăugat apoi migdalele măcinate și câteva picături de esență de migdale și le-am încorporat. Am luat vasul de pe aburi și, cu lingurița, am pus grămăjoare de bezea în tavă, pe hârtia de copt, cu 2-3 cm spațiu între ele. Am avut grijă să le fac cât de cât rotunde.

Apoi am pus tava în cuptor și am redus imediat focul la minim. Am copt 30 de minute (primele 15 minute nu deschidem cuptorul). Dar asta depinde de fiecare cuptor în parte. Mi-au ieșit delicios de crocante 🙂

Pricomigdale

Spor la prăjiturit!

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: