Cupcakes cu cocos

Cupcakes cu cocos

Dacă vă place cocosul, cu siguranță o să vă placă și aceste brioșe. Sunt pufoase, cremoase și foarte aromate.

Pentru o porție avem nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluat:

  • 110g unt (82%grăsime) la temperatura camerei
  • 150g zahăr tos
  • 2 ouă
  • 150g făină
  • o linguriță praf de copt
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 180 ml lapte de cocos (sau iaurt)
  • 50g cocos
  • 80g ciocolată albă
  • un praf de sare

Pentru crema de brânză:

  • 400g cremă de brânză la temperatura camerei
  • 240g unt (82% grăsime) la temperatura camerei
  • 200g zahăr pudră
  • o linguriță extract de vanilie
  • 50g cocos

Cum am făcut:
[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]

Am pregătit mai întâi tava specială, în care am pus hârtii pentru brioșe și am încălzit cuptorul la foc mijlociu (180ºC).

Am topit ciocolata pe baie de aburi și am lăsat-o să se răcească.

Într-un bol, am amestecat făina cernută cu praful de copt și sarea și am lăsat-o deoparte.

În alt bol, am mixat untul moale cu zahărul și zahărul vanilat până a devenit spumos. Am adăugat pe rând cele două ouă, mixând după fiecare până la încorporare. Au urmat făina și laptele de cocos, pe care le-am adăugat alternativ astfel: o treime de făină, jumate de lapte, a doua treime de făină, a doua jumătate de lapte, restul de făină. Am mixat după fiecare până la încorporare. Am adăugat apoi ciocolata albă topită și răcită și, la sfârșit, cocosul. Am omogenizat.

Cupcakes cu cocos1

Am pus aluatul în hârtii cu lingura, umplându-le pe trei sferturi. Mi-au ieșit 20 de brioșe.

Am copt 20 de minute la foc mijlociu, până au trecut testul scobitorii (o scobitoare introdusă în aluat iese curată, fără urme de aluat necopt).

Le-am scos din tavă și le-am lăsat să se răcească.

Pentru cremă, am mixat mai întâi untul moale cu crema de brânză, ambele aflate la temperatura camerei. Apoi am adăugat câte o lingură de zahăr pudră cernut, mixând după fiecare până s-a terminat toată cantitatea de zahăr. La sfârșit am adăugat extractul de vanilie.

Am pus crema pentru jumătate de oră la frigider să se întărească puțin, apoi am pus-o pe brioșe cu ajutorul poșului și al unui dui rotund de 11 mm. Deasupra am presărat cocos. (Crema se poate pune pe brioșe și cu ajutorul unui cuțit lat, în strat cam de 1 cm grosime).

Cupcakes cu cocos

Spor la brioșerit! 😉

Print Friendly, PDF & Email

Adaugă un comentariu: