Crempita – Cremsnit – Cremes cu foi din comert

Crempita/ Cremes / Cremsnit

Daca aveti nevoie de un desert rapid, usor de facut si delicios, Crempita sau Cremesul sau Cremsnitul, oricum s-ar numi in casa voastra, este alegerea perfecta. Eu l-am facut cu foi din aluat de foitaj gata copt, dar puteti sa cumparati aluat foitaj refrigerat sau congelat si sa-l coaceti acasa. Daca gasiti aluat foitaj facut cu unt, e si mai bine.

Daca va place genul acesta de prajituri cu crema de vanilie, va invit sa incercati si Prajitura Karpatka cu foi din aluat oparit (de ecler), Prajitura Intepatura de albine cu foi din aluat dospit (cu drojdie) sau vedeta prajiturilor, cea mai buna din lume, Prajitura Verdens Beste .

De asemenea, daca aveti timp sa faceti un foitaj si aveti osanza, incercati Crempita cu foi din osanza dupa reteta aluatului de la Haios – Smerchifle

Pentru o Crempita de aproximativ 25*36 cm, avem nevoie de:

  • Un pachet de 2 foi din aluat foitaj
  • 1 litru de lapte
  • 8 ouă
  • 10 linguri de zahar
  • Un plic budinca de vanilie
  • 4 linguri de faina
  • 2 fiole aroma de vanilie
  • Zahar praf pentru pudrat prajitura la final (optional)

Cum am făcut Crempita/ Cremsnitul/ Cremesul:

Pentru crema de cremsnit, am infierbantat mai intai laptele. Intr-un vas, care poate fi pus apoi pe foc, am pus ouale si zaharul si le-am amestecat foarte bine cu telul, apoi am adaugat budinca de vanilie si faina si am amestecat din nou sa se incorporeze. Am turnat laptele fierbinte in trei etape peste crema de oua si am amestecat, apoi am pus vasul pe foc mediu, amestecand continuu cu telul pana crema s-a ingrosat. Am luat-o de pe foc, am adaugat aroma de vanilie si am incorporat-o, apoi am lasat-o deoparte.

Crempita/ Cremes / Cremsnit

Pentru asamblarea prajiturii, mai intai am taiat una din foi in 12 patrate. Cealalta foaie am lasat -o in cutia in care am cumparat foile pentru ca era suficient de solida sa asamblez prajitura in ea. Am pus apoi crema fierbinte peste foaia intreaga si am nivelat-o. Am aranjat patratele care compun cea de-a doua foaie peste crema. Am lasat-o sa se raceasca.

Cand a fost rece, am feliat crempita, taind si foaia de jos in cele 12 bucati  marcate anterior.

Crempita/ Cremes / Cremsnit

Cine doreste, poate sa pudreze prajitura cu zahar praf.

Si gata… De-li-cioa-sa!!

Spor la prajiturit!

Adaugă un comentariu: