Cheesecake cu ciocolata si Nutella

Cheesecake cu ciocolata si Nutella

M-am gandit sa imbogatesc oferta de cheesecake-uri. De data asta l-am facut cu ciocolata si Nutella. Urmeaza unul cu arahide …

Pentru un cheesecake cu diametrul de 23 cm, avem nevoie de:

  • 160g biscuiti
  • 1,5 linguri cacao
  • 40g ciocolata neagra
  • o lingura zahar pudra
  • 90g unt topit
  • 800g crema de branza
  • 200g ciocolata neagra topita
  • 4 oua mari
  • 200g zahar tos
  • 300g Nutella
  • 100ml smantana pentru frisca
  • o lingura cacao
  • o lingura faina
  • o lingurita extract de vanilie
  • 100g ciocolata neagra
  • 120ml smantana pentru frisca
  • 20g ciocolata neagra cuvertura
  • cateva alune

Cum am facut:

[obi_random_banners align=”center” screen=”single”]
Am incalzit cuptorul la foc mediu si am uns cu unt o forma de tort detasabila (obligatoriu detasabila) cu diamterul de 23cm.

Am topitul untul la foc mic si l-am lasat sa se  raceasca. Am pus in tocator biscuitii si ciocolata, apoi am adaugat cacaoa si zaharul pudra si i-am maruntit bine. I-am mutat  intr-un castron si i-am amestecat cu untul topit, apoi i-am pus in tava unsa cu unt si i-am presat bine pe fundul tavii cu dosul unei linguri. Am invelit tava in folie de aluminiu (exista posibilitatea sa  curga untul in timpul coacerii si sa murdareasca cuptorul) si am pus-o in frigider pana am pregatit crema.

Cheesecakecu-ciocolata-si-nutella2

Pentru crema, am topit mai intai ciocolata pe aburi si am lasat-o sa se raceasca. Intr-un vas mai mare am mixat 2 minute crema de branza cu zaharul. Am adaugat ciocolata topita si am incorporat-o, apoi ouale, pe rand, unul cate unul, mixand dupa fiecare la viteza mica doar pana la incorporare. A urmat cacaoa si faina, apoi Nutella, smantana pentru frisca si extractul de vanilie.

Am turnat compozitia in forma de tort, peste biscuiti si am nivelat. Am pus forma de tort intr-o alta tava (tot ca sa nu murdaresc cuptorul) si am pus-o in cuptor, reducand focul la minim. Am copt o ora si jumatate. Este gata cand, daca clatinam usor tava, partea din mijloc inca mai tremura un pic, ca o gelatina.

Teoretic cheesecake-ul acesta se poate coace si la foc mediu vreo 50-60 de minute. Dar la mine a fost tava plina pana sus si mi-a fost teama sa nu se ridice la copt daca e focul tare si sa curga afara. Pentru ca cheesecake-ul sa ramana cu suprafata neteda, fara crapaturi, e bine sa-l coacem la foc mic.

Cheesecakecu-ciocolata-si-nutella3

Am lasat cheesecake-ul sa se raceasca complet,  apoi l-am pus 2 ore si la frigider inainte de a-l scoate din tava. Inainte de a scoate inelul detasabil, am trecut cu un cutit cu lama subtire pe marginea cheesecake-ului.

Am facut apoi ganache-ul. Am maruntit ciocolata si am adus smanatana la punctul de fierbere. Cand a inceput sa fiarba, am turnat-o peste ciocolata maruntita, am lasat-o sa stea 1 minut, apoi am amestecat cu spatula de silicon pana s-a topit toata ciocolata. Cand s-a racit la temperatura camerei, am turnat ganache-ul in mijlocul cheesecake-ului, lasand sa curga pe alocuri si pe margini.

Cheesecakecu-ciocolata-si-nutella4

Pentru decor, am topit ciocolata pe aburi si am intins-o pe o folie de plastic mai tare, cum vedeti in poza. Apoi am pus folia intr-un castron ca sa se ridice capetele la folie si implicit la decorul meu. Am pus cateva minute in frigider, dupa care am dat-o jos de pe folie si am pus-o pe tort impreuna cu cateva alune.

Mai are rost sa va spun ca e delicios? Cred ca nu….

Cheesecake cu ciocolata si Nutella

Spor la prajiturit!

Alt decor: Cheesecake cu ciocolata si Nutella

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Cheesecake cu ciocolata si Nutella

  1. Buna, eram in cautare de un cheesecake ciocolatos si am gasit site-ul tau. Imi place f mult ca este foarte bine structurat, aerisit si retetele foarte bine explicate, pe pasi.
    Sunt o mare iubitoare de ciocolata si mai nou au inceput sa descopar lumea fantastica a entremets-urilor.
    Am facut aceasta reteta de cheesecake si a iesit fffff gustos si urmeaza sa fac si reteta de tort cu ciocolata si crema pralinata.
    Este o adevarata placere sa te urmaresc si sa descopar o noua reteta! Succes pe mai departe!
    Roxana Constantinescu

    • Ma bucur ca iti place aici la mine 🙂 si iti multumesc ca ai avut incredere sa incerci reteta de cheesecake. La capitolul entremet sunt si eu o incepatoare, dar cu perseverenta vom reusi.
      Multumesc pentru aprecieri! Succes si tie! Te astept cu impresii despre tortul cu ciocolata si pralina!

Adaugă un comentariu: